Info-Mol

Extra ruimte voor veilige terrassen na heropening horeca

woensdag, 27 mei, 2020

Om de heropening van de horecazaken veilig en succesvol te laten verlopen, krijgen alle horecazaken in onze gemeente de kans om hun terras voor deze zomer uit te breiden. Horecazaken die dit wensen, vullen best zo snel mogelijk het e-formulier in op www.gemeentemol.be/uitbreidinghoreca. We bekijken dan op maat van elke horecazaak welke uitbreiding haalbaar is. De uitbreiding mag uiteraard de verkeersveiligheid niet in het gedrang brengen. Vanaf de heropening van de horeca maken we de Corbiestraat tussen het Rondplein en de Boerenkrijgstraat tot eind augustus verkeersvrij.

Wil jij als vrijwilliger een handje helpen met de mondmaskers?

woensdag, 27 mei, 2020

Het samenstellen van een mondmaskerpakket voor elk gezin vraagt heel wat handenarbeid. Afhankelijk van het aantal personen dat op een adres woont, moeten we een pakket samenstellen met het juiste aantal mondmaskers, filterbonnen, een begeleidende brief en een infomagazine. In totaal gaat het voor onze gemeente om meer dan 33.000 mondmaskers en 16.000 pakketten.

 

Samenstellen en bedelen

Gemeentebestuur werft coronaveilig aan

woensdag, 27 mei, 2020

Het gemeentebestuur paste de aanwervingsprocedure aan om sollicitanten veilig te kunnen ontvangen en beoordelen. Zo gaan alle sollicitatiegesprekken en examens door in de Podiumzaal ’t Getouw. De normale capaciteit van deze zaal bedraagt meer dan 400 personen waardoor we nu gegarandeerd voldoende afstand kunnen bewaren. Daarnaast nemen we nog andere maatregelen.

Loting aangepast programma Grabbelpas afgerond, betaal tijdig je activiteiten!

dinsdag, 26 mei, 2020

Op 25 mei vond de loting plaats van het aangepast grabbelpasprogramma voor de zomervakantie. Zeer veel ouders schreven hun kinderen in en ook nu waren de activiteiten voor kleuters het populairst. Op 26 mei vinden zij in het winkelmandje van de webshop het resultaat terug. De inschrijven zijn pas definitief na betaling. Hiervoor heb je de tijd tot vrijdag 29 mei (23.59 uur). Betaal je te laat? Dan worden alle inschrijvingen geannuleerd. Het verdere verloop van Grabbelpas geldt onder voorbehoud van de actuele coronamaatregelen. Meer info vind je op www.gemeentemol.be/corona.

Positief rapport voor eerste dinsdagmarkt: bedankt aan marktkramers én bezoekers!

dinsdag, 26 mei, 2020

De eerste dinsdagmarkt sinds de uitbraak van het coronavirus verliep uiterst positief. De markt zag er volledig anders uit dan normaal: de marktkramers stonden slechts aan één zijde van het marktparcours opgesteld. De bezoekers volgden verplicht éénrichtingsverkeer. Het maximumaantal bezoekers was begrensd op 300 personen. Politie en stewards leidden alles in goede banen. Hieronder vind je het eerste rapport van onze marktleiders: 

Galbergen en speelpleintjes stapsgewijs opnieuw open vanaf woensdag 27 mei

dinsdag, 26 mei, 2020

Vanaf woensdag 27 mei stellen we onze speelterreinen stapsgewijs opnieuw open. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich weer uitleven in de speeltuin van Galbergen en de speelpleintjes in de buurt. We halen de huidige borden en linten weg en vervangen ze door nieuwe regels. Hou de affiches zeker goed in de gaten bij je bezoek!

De Nationale Veiligheidsraad besliste dat lokale buurtspeeltuinen en grotere speeltuinen in open lucht opnieuw open mogen vanaf woensdag 27 mei. Uiteraard gelden ook hier veiligheidsmaatregelen:

Populair bewegingsprogramma #samenbewegen nogmaals herhaald

dinsdag, 26 mei, 2020

Ook de afgelopen weken kon het bewegingsprogramma voor senioren #samenbewegen op veel enthousiasme rekenen. Daarom beslisten het gemeentebestuur en RTV om de lessen nogmaals te herhalen. Vanaf 1 juni herbekijk je de lessenreeks. Stem dagelijks af op RTV om 10.30 uur of 15 uur en beweeg 15 à 20 minuten mee met onze sportcoach Marjan Kuppens. De lessen richten zich tot volwassenen en ouderen en kunnen eenvoudig uitgevoerd worden in de huiskamer. Mits wat aanpassingen zijn vele oefeningen ook mee te doen op je stoel!

 

Oplaadpunt budgetmeter in bib weer beschikbaar tijdens nieuwe openingsuren

maandag, 25 mei, 2020

Sinds maandag 25 mei is het oplaadpunt voor de budgetmeter in de bibliotheek weer bruikbaar. Voor het opladen kan je er terecht tijdens de nieuwe openingsuren: maandag tot en met donderdag van 14 tot 20 uur, vrijdag van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur. Het oplaadpunt op site Ten Hove (Jakob Smitslaan 24) staat in de inkomhal van het Sociaal Huis en de Werkwinkel. Opladen kan er van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 16 uur. Op zondag en op feestdagen kan je terecht aan de oplaadzuil van Fluvius, Dr. Van de Perrestraat 218, 2440 Geel, 7 dagen op 7, 24 uur op 24 uur beschikbaar.

Voorlopig nog geen herstart van zondagse dieren- en boerenmarkt

maandag, 25 mei, 2020

De beslissing om onze zondagse dieren- en boerenmarkt voorlopig nog niet op te starten, blijft ook de komende weken gehandhaafd. Het gemeentebestuur wacht de besluiten af van de Nationale Veiligheidsraad die zouden gelden vanaf maandag 8 juni. Hopelijk krijgen we dan een beter zicht op een mogelijke datum voor een herstart.

Sportbox en kunstgrasveld Den Uyt te reserveren vanaf 25 mei

maandag, 25 mei, 2020

Het gemeentestuur voorziet vanaf 25 mei extra mogelijkheden om te sporten en te trainen in openlucht. Verenigingen mogen het omheinde kunstgrasveld met twee handbaldoelen en de sportbox op sportsite Den Uyt huren. Je kan de terreinen perfect gebruiken voor volley- en basketbaltrainingen in openlucht. Verenigingen kunnen reserveren van maandag tot en met vrijdag van 18 tot 21 uur en zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur. Interesse?

Pagina's