Info-Mol

Oud worden in Mol ‘plezanter’ dan elders in de Kempen

donderdag, 17 oktober, 2019

Oud worden in onze gemeente is plezanter dan elders in de Kempen. Dat blijkt uit een onderzoek van Het Nieuwsblad waarbij onze gemeente een score van 9,13/10 behaalt. Als we dit cijfer vergelijken met de scores in heel Vlaanderen pronken we trots in de top vier. De aanwezigheid van een uitgebreide dienstverlening en de veelheid aan verenigingen liggen aan de basis van deze score. Maar ook de tevredenheid van 65-plussers over deze voorzieningen en activiteiten zorgden voor extra pluspunten.

Infosessie ‘Financiën voor personen met een beperking’ op 24 oktober

donderdag, 17 oktober, 2019

Kom meer te weten over de premies en tussenkomsten voor personen met een beperking. Neem deel aan de infosessie ‘Financiën voor personen met een beperking’ op donderdag 24 oktober om 20 uur in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28, zaal 1 en 2. De deelname is gratis. Inschrijven hoeft niet. Het einde is voorzien om 22 uur.

 

Gemeentebestuur organiseert openbare houtverkoop op donderdag 21 november

donderdag, 17 oktober, 2019

Het gemeentebestuur verkoopt tien loten hout. De openbare verkoop vindt plaats op donderdag 21 november om 16.30 uur in ’t Getouw, zaal 3, Molenhoekstraat 2.

De toewijzing gebeurt aan de hoogste bieder met inschrijvingen onder gesloten omslag.

Geïnteresseerden kunnen de goederen bezichtigen op de gemeentelijke stapelplaats Drill (Kruisven) op dinsdag 12, donderdag 14 en vrijdag 15 november tussen 9 en 15 uur.

Sportraad zoekt ‘sportlaureaten 2019’. Dien je kandidaat in voor 1 december!

woensdag, 16 oktober, 2019

Elk jaar huldigt de sportraad de beste sportlui van het afgelopen jaar. Voor de sportlaureaten van 2019 zoeken we dé sportfiguur van Mol, de beste G-sporter, meest beloftevolle jongere, sportclub, jeugdsportclub, jeugdtrain(st)er, kampioenen en kandidaten voor de sportverdienste. Dien voor 1 december 2019 jouw kandida(a)t(en) in via www.gemeentemol.be > E-loket > sportlaureaten 2019 of op het secretariaat van de sportraad.

 

Fun en plezier met optreden Animolly op 25 oktober in Ten Hove

woensdag, 16 oktober, 2019

Zin om nog eens goed te lachen? Kom dan op vrijdag 25 oktober om 20 uur meegenieten van het optreden van ‘Animolly’. Je bent welkom vanaf 19.30 uur in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. Het optreden zelf vindt plaats van 20 tot 21 uur. Daarna kan je nog gezellig napraten tot 22 uur. De toegang bedraagt 5 euro. Vrijetijdscheques worden ook aanvaard.

 

Animolly brengt bandparodie, een haast vergeten komisch genre waarbij artiesten zorgvuldig aan elkaar gemonteerde geluidsfragmenten playbacken en voorzien van komische mimiek en lichaamsbewegingen. Benieuwd naar wat Animolly deze avond uit zijn hoed tovert? Kom dan zeker langs voor een avondje fun en plezier!

Voordracht ‘effecten van verslaving op brein van jongeren’ op 22 oktober

woensdag, 16 oktober, 2019

Op dinsdag 22 oktober om 19.30 uur geeft klinisch psycholoog Paul Van Deun een voordracht over de effecten van verslaving op het brein van jongeren. De voordracht vindt plaats in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. De toegang is gratis en je moet niet inschrijven.

Systematische identiteitscontroles in de stationsomgeving

dinsdag, 15 oktober, 2019

Burgemeester Wim Caeyers vaardigde een verordening uit die de politie toelaat om systematische identiteitscontroles uit te voeren in de stationsbuurt. De maatregel geldt in een straal van 3 kilometer rond het station. De maatregel werd begin oktober via burgemeesterbesluit ingevoerd op vraag van de politie naar aanleiding van recente incidenten in de buurt. Tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 21 oktober wordt het besluit ter bekrachtiging aan de raadsleden voorgelegd. Via de systematische controles kan de politie herhaaldelijke overlastplegers sneller identificeren.

Poëzie en muziek met ‘Boeken, babbels en bubbels’ op 21 oktober in leeszaal bib

dinsdag, 15 oktober, 2019

Geniet op maandag 21 oktober gratis van poëzie en muziek tijdens ‘Boeken, babbels en bubbels’. Iedereen is welkom tussen 20 en 22 uur in de leeszaal van de bibliotheek, Molenhoekstraat 2, eerste verdieping. Elke deelnemer ontvangt een gratis dichtbundel. Eindigen doen we met het verloten van de genomineerde boeken voor de Bronzen Uil 2019.

 

Poëzie en muziek van en door jongeren gebracht samen met Wivine Vanmechelen (gedichten), Jerom Boons (zang) en Greet Van Tiggelen (presentatie).

 

Start werken aanleg overstromingsgebied langs Scheppelijke Nete vanaf 21 oktober

dinsdag, 15 oktober, 2019

Vanaf 21 oktober start de dienst Integraal Waterbeleid van de provincie Antwerpen met de werken voor de aanleg van een overstromingsgebied langs de Scheppelijke Nete in Gompel. Het gebied ligt tussen de Zuiderring (N 71), Toemaathoek, Gompeldijk en de spoorlijn. De werken zullen ongeveer zes maanden duren. Een nieuw fiets- en wandelpad tussen de Gompeldijk en de Zuiderring laat recreanten meegenieten van dit mooie stukje natuur.

 

Happen en Stappen met Saigo Sterrenbos op zondag 20 oktober

dinsdag, 15 oktober, 2019

Saigo Sterrenbos, de gemeentelijke lagere school voor buitengewoon onderwijs, organiseert op zondag 20 oktober tussen 10 en 18 uur een heuse wandeldag. Je kan kiezen voor een wandeling van 3, 5 of 8 kilometer door de bosrijke omgeving van de Galbergen. Wie wil, kan achteraf in de eetzaal gezellig napraten bij een hapje en een drankje. Deelnemen kost 5 euro per persoon. Ook vrijetijdscheques worden aanvaard.

 

Pagina's