Breng je sportclub naar school

maandag, 16 september, 2019

Op woensdag 18 september roepen Sport Vlaanderen en MOEV alle leerlingen op om in de outfit van hun sport(club) naar school te komen. Jongeren in sportkledij fungeren op die manier als ambassadeurs voor hun sport(club).
Uit onderzoek blijkt immers dat vrienden en vriendinnen één van de belangrijkste redenen zijn om voor een bepaalde sport(club) te kiezen.

Een sportclub zorgt niet alleen dat kinderen zich motorisch ontwikkelen, dat hun gezondheid en fysieke fitheid verbetert maar ook dat hun zelfvertrouwen een boost krijgt en dat ze hun sociale vaardigheden ontwikkelen. En niet te onderschatten, kinderen halen veel plezier uit hun sport.
Een sportclub is tevens de beste garantie om op regelmatige basis te blijven sporten niet alleen door de kwalitatieve begeleiding maar ook door het engagement dat men aangaat t.o.v. ploegmaten en de club.
September is de ‘Maand van de sportclub’, het ideale moment om op zoek te gaan naar een sportclub.

In totaal hebben 1.079 scholen zich geregistreerd voor ‘Breng je sportclub naar school’. Vooral bij de basisscholen is deze actie een groot succes, 1 op 4 nemen hieraan deel. Hiermee laten scholen zien dat ze belang hechten aan beweging en sport. Niet alleen ondersteunen deze scholen de actie, ze organiseren ook zelf heel wat originele en sportieve initiatieven om van deze dag een onvergetelijke sportieve dag voor hun leerlingen te maken.
Alle scholen die zich voor 6 september hadden geregistreerd, maakten kans op een optreden van de Ketnetband (basisonderwijs) of van Baba Yega (secundair onderwijs) of op één van de 3 geluidsinstallaties + een aerobicsessie op school. De prijzen worden verdeeld over de 5 provincies.

Woensdagochtend bij de start van de lessen mogen volgende scholen hun prijs in ontvangst nemen.
In Antwerpen: GBS in Voorheide (Arendonk) mag de Ketnetband verwelkomen

Hier lopen de kinderen woensdag de schoolpoort binnen over een rode catwalk en worden ze als sporthelden onthaald door een sportomroeper.
Wanneer iedereen is verzameld bij het podium zal de leerkracht LO een aerobicsessie geven. De Ketnetband start zijn optreden om 9u30. Nadien is er een huldiging van de sportiefste klas en een fotosessie met de Ketnetband.
In Limburg: Campus De Helix in Maasmechelen wint een optreden van Baba Yega

De winnaars van een geluidsinstallatie met aerobicssessie zijn:
• In West-Vlaanderen: Gemeenteschool De Duinpieper uit Westende
• In Vlaams-Brabant: Parkschool Relst uit Kampenhout
• In Oost-Vlaanderen: De Beuk uit Aalter

We nodigen je graag uit op woensdag 18 september in de GBS Voorheide (Arendonk) van 8u30 tot 10u00 bij deze verrassende en sportieve start van de schooldag en zo kennis te maken met de actie ‘Breng je sportclub naar school’.

Praktische informatie
Locatie: GBS Voorheide – De Brulen - 2370 Arendonk

Meer info: 
Sport Vlaanderen
Dirk Lodewijckx Consulent Marketing en campagne
Bron: 
Sport Vlaanderen